Banka Hesap Numaralarımız

+90 553 859 5959

[email protected]

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 20:00

BLOG
Anasayfa Blog Yaşam Alanlarında Kuş Sorunu Nasıl Çözülür ?

Yaşam Alanlarında Kuş Sorunu Nasıl Çözülür ?

30 Mart 2020

Kuşlar, işletmelere ve belediyelere, otellere, havalimanlarına, camilere her yıl binlerce TL temizlik maliyetlerine sebep olmaktadır. Kuş dışkısı ve tüy dökmeleri birçok yapının çatılarına, pencere önlerine, balkonlarına, çatı pencerelerine, dış cephelerine zarar verebilmektedir.

Kuşlar, işletmelere ve belediyelere, otellere, havalimanlarına, camilere her yıl binlerce TL temizlik maliyetlerine sebep olmaktadır. Kuş dışkısı ve tüy dökmeleri birçok yapının çatılarına, pencere önlerine, balkonlarına, çatı pencerelerine, dış cephelerine zarar verebilmektedir. Ayrıca aydınlatma, kameralar, kapılar, klima üniteleri, güneş panellerine de zarar verebilirler. Aynı derecede bir farklı sorun ise göç eden hayvanlar oldukları için yaşam alanlarımızda yarattıkları kuş pislikleri ve yuvaları ile histoplazmoz ve Nil virüsü de dahil olmak üzere bilinen 60 hastalığın herhangi birini yaşam alanlarımıza taşıyabilirler.  Kurumuş kuş dışkıları çatıdaki havalandırma sistemlerinden çekilip yaşam alanlarımıza girerek bizler için önemli ölçüde sağlık tehlikesi yaratmaktadır.

 

Günümüzde tüm dünyanın korktuğu ve önlemler aldığı çinde başlayan Covid-19 olarak bilinen Corona Virüsü ( Korana Virüsü ) gibi birçok virüs göç eden kuşlar ile yaşam alanlarımıza kadar gelmektedir. Özellikle bu dönemlerde balkon güvercin kovucu ürünleri olarak bilinen plastik kuşkonmaz bariyer ürününü tercih ederek birazda olsa kuşları yaşam alanlarınızdan uzaklaştırarak sağlığımızı koruma altına alabiliriz. Plastik kuşkonmaz bariyer uzun ömürlü olup dezenfekte edilerek üretilen bir üründür. Özel polikarbon içeriği ile üzerlerinde virüs yaşam süreleri yoktur. Sizlerin sağlığına önem vererek üretilen ürünlerimiz kargo öncesi dahil dezenfekte edilmektedir. Güvenle sipariş verebilirsiniz.

 

Peki bina ve işletmelerde ki kuş sorununu daha detaylı incelemek gerekirse ;

 

Sorun Yaşadığınız Kuş Türleri Nelerdir ?

 

Kuşlar farklı boyutlarda olan canlılardır. Önceliğimiz bu sevimli canlılara asla zarar vermeden onları bizim yaşam alanlarımızdan kendi yaşam alanlarına doğaya döndürmektir. Ürünümüz bu konuda %100 olarak etkilidir. Fakat sorun yaşadığınız kuş türlerine göre ürün önerisinde bulunmaktayız. Üründen %100 etki almanız için sorun yaşadığınız kuş türünü bizlere iletiniz. 

 

Ülkemizde Yaygın Olarak Bulunan Zararlı Kuş Türleri Nelerdir ?

 

Daha yaygın zararlı kuşlardan bazıları şunlardır:

 

Güvercinler: Bu kuşlar hemen hemen her şeye zarar vermektedir. Meyveler, sebzeler, tahıllar, tohumlar, böcekler ve atık yiyecekler. Bina çıkıntıları, kirişler, balkonlar, çatı kenarları, verandalar, klima motorları, pencere önleri gibi birçok alanda kuş kovucu ürün ile korunma sağlanması gerekmektedir. Güvercinler Köprülerin altında veya ahırların içinde yuva yapmaktadırlar. Fincan tabağı benzeri yuvaları genellikle gövdelerden ve yapraklardan yapılır. Güvercin dışkıları son derece asidiktir ve sonunda çoğu yüzeye, hatta mermer,beton gibi yüzeylere dahi zarar vermektedir. Güvercin kovucu için önerdiğimiz ürün ise Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model üründür. Şeffaf rengi ile göz kirliliği yaratmaz ve sizleri güvercin sorunundan kesin olarak kurtarır.

 

Kırlangıçlar: Bu ince, şık kuşlar çok bölgeseldir ve aynı yuva alanına tekrar tekrar dönen kuşlardır. Çamur yuvalarını bina saçakları ve diğer yapılar altında inşa etmektedirler. Kırlangıçlar kahverengimsi kırmızı yüzlere ve çelik mavi paltolu ve açık renkli karınlı boğazlara sahiptir. Kırlangıçlar kuyruklarından ayrılır birçak farklı cinsi vardır ama ahır kırlangıçları uzun kuyruklu kuyruklara sahiptir. Kırlangıç ​​çamur yuvaları binaların dış duvarlarına ve saçaklarına zarar verebilir ve tahrif edebilir. Dışkısı genellikle binaların yanlarını ve alttaki zemini kaplar. Yutulan dışkılarda ve yuvalarda bulunan bakteriler, mantar ajanları ve parazitler, histoplazmoz, ensefalit, salmonella, menenjit, toksoplazmoz ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi ciddi hastalık taşıyabilir. Kırlangıç kovucu ürün olarak ise Plastik Kuşkonmaz Bariyer 2D Model önermekteyiz. Sizlere uzun süreler boyunca koruma sağlayacaktır.

 

Ağaçkakan: Bu gürültülü, zahmetli kuşlar deliklerle dolu birçok farklı ahşap yüzeyleri gagalarlar. İster sedir, bina ahşap kaplama, kontrplak, çam, köknar veya selvi olsun, saçaklara, pencere çerçevelerine ve döşeme tahtalarını delmektedirler. Ağaçkakanlar, metal olukları, iniş borularını, baca kapaklarını, TV antenlerini, çatı sıhhi tesisat deliklerini ve metal çatı döşemelerine dahi zarar vermektedir. Ağaçkakan iri ve zararlı bir kuş olduğu için Türkiye ve Dünya'da bir tek bizim ürettiğimiz üzerinde 42 adet diken bulunan v şeklinde yapıya sahip polikarbon ve UV koruması bulunan Plastik Kuşkonmaz Bariyer 3D Model ürününü önermekteyiz.

 

Martılar : Bu orta ila büyük, gri veya beyaz kuşlar çatılara limanlara yuvalayan fırsatçı balıkçılardır. Yengeçler, küçük balıklar ve çöpe atılan insan yiyeceklerinden hemen hemen her şeyi yerler. Gürültülü, iri, büyük kolonilerde toplanırlar ve hastalıkları ve kirliliği yaşam alanlarımızı beyaz pisliklere maruz bırakırlar.

 

Kuşlardan Yaşadığınız Problem Nedir ? ( Yuvalama, Gürültü - Çatıda Ses - Balkon Kirliliği )

 

Kuş kaçırmak gibi birçok sorununuzu doğru bir şekilde değerlendirmek için, kuş kontrol uzmanları olarak ürünümüzü geliştirmek adına kuş kontrol sistemleri adlı bir kıstas geliştirdiler. Bu terim, kuşların yuva yaptıkları, tünekledikleri, yedikleri ve zaman harcadıkları çeşitli yerlere olan bağlılık düzeyini belirlemek için kullanılır. Kuş kontrol sistemleri sonuçta haşere kuşları yaşam alanlarımızdan uzak tutmanın ve engellemenin en etkili yolunun belirlenmesine yardımcı olur.

 

1. Seviye Kuş Kontrol Sistemleri: Bu seviye çok yüksek bir bağlılık seviyesini gösterir. Genellikle kuşların elementlerden koruma bulduğu yerleri ifade eder. Onların doğduğu ve yuva kurdukları yer olabilir; evlerini düşündükleri bir yer. Kuşlar ağır baskı alanlarından kolayca caydırılamaz.

 

2. Seviye Kuş Kontrol Sistemleri: Bu konumlar kuşların yuvalandığı veya tünekledikleriyle aynı taahhüde sahip değildir. Ancak, bu alanlar dinlenmek için bir yer sağlayabileceği veya bir yiyecek kaynağı olabileceği için, kuşlar zaman geçirmeye ve bu yerlere geri dönmeye kararlıdır.

 

3. Seviye Kuş Kontrol Sistemleri: Bu bağlılık düzeyi düşüktür. Konumu uygun ve engelsiz kuşlar somun zaman tadını çıkarabilirsiniz. Ancak, tünemek, yuvalamak veya yemek yedikleri yerler ile aynı önemi taşımaz.

 

Yaşam Alanlarında Kuş Kovucu Ürün Kullanımı Nasıl Olmalı ?

 

Kuskonmazbariyer.net ailesi olarak, kuşsuz bir ortama etkili ve insancıl çözümler sunan dünyanın en büyük kuş kontrol ürünleri üreticisi ve dağıtıcısıdır. Şimdi 6. yılını kutlayan şirket; bu ve diğer kuş kontrol önlemleri konusunda yardıma ihtiyaç duyanlar için eğitim ve kurulum hizmetleri. Kuş Kontrol Sistemleri ürün grubunun tamamı için 0543 844 37 31 numaralı telefonu arayın veya www.kuskonmazbariyer.net adresindeki web sitemizi ziyaret edin, e-posta: [email protected] adreslerinden ulaşabilirsiniz.
 



Bu yazı kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın +90 553 859 5959

Bizi Arayın +90 553 859 5959

Ertuğrul Mahallesi Eski Bedesten Sokak No : 65
+90 553 859 5959
+90 553 859 59 59

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

Plastik Kuşkonmaz Bariyer

Web Tasarım by BEYAZGÜL GROUP © 2013 Tüm Hakları Saklıdır.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ